Interieurontwerpers

Etagon leren vloeren en wanden; ook voor de Interieurontwerper
Een interieurontwerper waant zich in een walhalla als het gaat om de mogelijkheden van leer in uw interieur. Of het nu gaat om een leren vloer of wand of welke andere, creatieve verrassing dan ook, ze blijken soms te kunnen toveren met leer.

Interieurontwerpers houden van leer
Dat is inmiddels onze ervaring. Via de vele contacten blijkt een leren vloer, een leren wand of in welke interieurvorm dan ook, voor hen een aangename aanvulling te zijn op hun ontwerpmogelijkheden. Ze zijn tenslotte altijd op zoek naar nieuwe invalshoeken in hun continue bewegende designwereld.

De vraag uit de markt
Leer is bij de consument een relatief onbekend materiaal als het gaat om interieur. Dat de interieurontwerper tot op heden relatief weinig met interieurleer doet, komt dan ook voor het grootste deel door de vaak verkeerde ideeën die interieurconsumenten van leer hebben. Naast de leren bank en proef, kijkt men vaak raar als we hebben over een leren tafel of leren kastjes in de keuken.

Een taak voor de interieurontwerper
Ondanks dat men wel bekend is met zijn sterke en stoere karaktereigenschappen, bestaan er nog steeds diverse misverstanden over het gebruik van leer in het interieur. Naast zijn lange levensduur, heeft het namelijk ook brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen en een zeer goede, functionele vriendschap met de vloerverwarming. Er ligt dus een mooie kans voor de interieurontwerper.

Samenwerken met kennis en ervaring
Etagon zit al 30 jaar lang in de (groothandel) leerbranche. Wij hebben goede contacten met leveranciers en looierijen over de gehele wereld. We kunnen dus lezen en schrijven met leer en zijn vele functionele mogelijkheden. Dat de combinatie van kennis en creativiteit mooie resultaten kan geven, kun je zien op onze portfolio pagina. Uiteraard staan onze kundige en ‘door-de-leer-geverfde’ adviseurs voor uw klaar voor bijvoorbeeld een ontwerp-en-materiaal-brainstorm en/of een presentatie van al onze interieurmogelijkheden op het gebied van leer.